aerconditionate.ro
"Cu noi aveti cele mai bune preturi,
montaj gratuit si garantia calitatii."
Business picture

VOLETI SI CLAPETEVoleti de desfumare si clapete antifoc

Utilizarea clapetelor de separare antiincendiu permite păstrarea rezistenței la foc a întregului perete despărțitor al construcție în timpul incendiilor.

Clapetele separatoare de ventilare în caz de incendiu (de evacuare a fumului) împreună cu ventilatoarele, asigură o evacuare a fumului eficientă precum și o protecție a căilor de evacuare în timpul incendiilor.  

Clapetele au fost testate în condiții dinamice, conform PN EN 1366-2:2001 ceea ce înseamnă ca în cazul utilizării acestora putem admite că instalația de ventilare și climatizare, în afara zonei cuprinse de incendiu, va îndeplini în continuare funcțiile sale.

În funcție de tipul de utilizare al clapetelor antiincendiu, deținem următoarele tipuri: mcr FID S, mcr FID PRO,  mcr WIP, mcr DOR, mcr S.


mcr FID S clapetă de separare cu o singură suprafață utilizată pentru sistemele de ventilare în caz de incendiu
clasa de rezistență la foc:
 
 • EIS90, EIS90AA, ES120, EIS120AA – în funcție de tipul clapetei precum și de locul montării


Versiuni de executare:
 • de separare - S
 • Pentru sistemele de ventilare în caz de incendii (evacuare a fumului) - V
 • Pentru canalele bifuncționale (sisteme mixte) - M


Destinat pentru:

 • clapete mcr FID S/S /P, mcr FID S/S p/P, mcr FID S/S /O, mcr FID S/S p/O cu declanșator termic sunt destinate pentru construcțiile din instalațiile generale de ventilare, în locul de trecere a acestor instalații prin pereții despărțitori ai construcțiilor. În timpul incendiilor aceste clapete permit păstrarea rezistenței la foc a peretelui construcției prin care trec conductele de ventilare și climatizare. În timpul unei funcționări normale a instalației peretele despărțitor al clapetelor se află în poziția deschis. În cazul izbucnirii unui incendiu peretele despărțitor al clapetei se închide.
 • clapetele mcr FID S/V /P, mcr FID S/V p/P, mcr FID S/V /O, mcr FID S/V p/O pot fi executate în versiunea fără declanșator termic. Sunt clapete întrebuințate în sistemele de ventilare în caz de incendii. În timpul unei funcționări normale a instalației peretele despărțitor al clapetei se află în poziția închis. În cazul izbucnirii unui incendiu peretele despărțitor al clapetei se deschide permițând evacuarea fumului precum și evacuarea prin instalație a fumului și a gazelor de incendiu cu temperatură ridicată.
 • clapetele mcr FID S/M /P, mcr FID S/M p/P, mcr FID S/M /O, mcr FID S/M p/O sunt întrebuințate, de asemenea și în instalațiile în care canalele de ventilare îndeplinesc două funcții: de ventilare generală precum și de evacuare a fumului, în locul de trecere a acestor instalații prin pereții despărțitori ai clădirii. În timpul unei funcționări normale a instalației peretele despărțiror al clapetei se află în poziția deschis. În cazul izbucnirii unui incendiu peretele despărțitor al clapetei rămâne în poziția deschis sau se face trecerea la poziția închis. Aceste clapete nu sunt prevăzute cu declanșator termic.


tipuri de clapete:

 • mcr FID S/S /P; mcr FID S/V /P; mcr FID S/M /P – clapete dreptunghiulare fără despărțitor de izolare,
 • mcr FID S/S /O; mcr FID S/V /O; mcr FID S/M /O - clapete circulare fără despărțitor de izolare,
 • mcr FID S/S p/P; mcr FID S/V p/P; mcr FID S/M p/P - clapete dreptunghiulare cu despărțitor de izolare,
 • mcr FID S/S p/O; mcr FID S/V p/O; mcr FID S/M p/O - clapete circulare cu despărțitor de izolare.


Sisteme de propulsie și de declanșare:

 • mecanismul de declanșare comandă MERCOR tip KW1 echipat cu un declanșator termic integrat 720C, cu un arc de propulsie, cu un sistem cu pârghie excentric. Acest mecanism poate fi, în plus, prevăzut cu un declanșator electromagnetic 24VAC/DC sau 230VAC (comandat printr-un impuls de curent sau printr-o pană de curent) precum și cu întrerupătoare marginale pentru semnalizarea modului de amplasare a peretelui clapetei. Mecanismul poate fi în plus echipat cu un servomotor pentru fixarea clapetei în funcția de așteptare MERCOR KW la o tensiune de 24V AC/DC sau 230V AC,
 • mecanismul de declanșare - comandă MERCOR tip KW1 fără declanșator termic 720C. Acest mecanism poate fi, în plus, echipat cu un declanșator electromagnetic de 24VAC/DC sau 230VAC (comandat printr-un impuls de curent sau pană de curent) precum și cu întrerupătoare marginale pentru semnalizarea modului de amplasare a peretelui clapetei. În plus mecanismul poate fi prevăzut cu un servomotor pentru fixarea clapetei în funcția de așteptare MERCOR KW la o tensiune de 24V AC/DC sau 230V AC,
 • mecanismul de declanșare - comandă MERCOR tip RST (fără declanșator termic integrat) echipat cu un arc de propulsie. Declanșatorul termic este fixat, în acest caz, în afara mecanismului clapetei, pe peretele instalației,
 • mecanismul de declanșare - comandă sub formă de servomotor tip axă cu arc seria BF, BLF sau servomotor seria EXBF cu tensiunea de 24V AC/DC sau 230V AC cu declanșator termoelectric de 720 C,
 • mecanismul de declanșare - comandă sub formă de servomotor tip axă fără arc BELIMO seria BE cu tensiunea de 24V AC/DC sau 230V AC fără declanșator thermoelectric.


dimensiuni:  clapete de separare tip mcr FID S/... /P și mcr FID S/... /O sunt produse în următoarele dimensiuni: lățimea de la 200 la 1200mm, înălțimea de la 200 la 1200mm iar diametrul de la 125mm la 1000mm. În afara dimensiunilor standard există posibilitatea executării unor clapetelor cu dimensiuni intermediare. Suprafața maximă a secțiunii clapetelor tip mcr FID S/P este de: 1 m2.
clapete de separare tip mcr FID S/... p/P și mcr FID S/... p/O sunt produse în urmatoarele dimensiuni: lățimea de la 200 la 1500mm, înălțimea de la 200 la 1500mm și diametrul de la 125mm la 1000mm. În afara dimensiunilor standard există posibilitatea executării unor clapetelor cu dimensiuni intermediare. Suprafața maximă a secțiunii clapetelor tip mcrFID S/... p/P este de: 1,8m2.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.